Content

Bloedonderzoek

Onze medewerkers zijn erin getraind de afname voor u zo comfortabel mogelijk te maken. Maak een afspraak en neem een geldig identiteitsbewijs en het aanvraagformulier mee. Dit laatste hoeft niet als het formulier al digitaal is verzonden. 

Bloedafname aan huis

Bent u lichamelijk niet in staat om naar één van onze locaties te komen? U kunt bij uw huisarts een aanvraag doen voor bloedafname aan huis. Als dit is geregeld, komen wij bij u thuis langs op de dag die uw huisarts heeft doorgegeven.

Van wie hoort u de uitslag?

Uw bloed wordt na afname onderzocht in het laboratorium van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Starlet stuurt de resultaten, meestal binnen 5 werkdagen, naar uw arts. Hij of zij neemt dan contact met u op. Uw arts kent uw medische achtergrond en kan de uitslag daarom goed aan u uitleggen. 

Goed om te weten

Voor sommige bloedonderzoeken moet u ‘nuchter’ zijn. U hoort dit van uw arts of het staat op het aanvraagformulier. Dit wil zeggen dat u niets mag eten en drinken vanaf 23.00 uur de avond voor de bloedafname. Alleen een beetje water drinken mag. Uw medicijnen kunt u wel innemen, behalve als u hierover andere instructies heeft gekregen. Twijfelt u of u nuchter moet zijn? Neem dan contact met uw aanvragend arts op.

Overblijvend bloed kan door het laboratorium worden gebruikt voor het bereiden van testmateriaal. Dit gebeurt altijd anoniem. Heeft u hier bezwaar tegen of wilt u eerst meer informatie? Laat het ons weten.

In onze tarievenlijst vindt u informatie over kosten en vergoedingen van bloedonderzoek. 

Roken heeft geen invloed op de bloedafname. 

In de buisjes zit een beetje laboratoriumvloeistof. Om dit goed te mengen met uw bloed, ‘zwenkt’ de medewerker elk buisje.