Content

Noordwest en Starlet faciliteren medicatie aan huis

Al langere tijd faciliteren de Noordwest-politheken en Starlet DC samen medicatie aan huis. Een welkome oplossing voor veel patiënten van Noordwest. In de praktijk betekent het dat een mobiel team van gekwalificeerde Starlet-medewerkers medicatie aan huis bezorgt én steeds vaker ook patiënten thuis injecteert.

Uitbreiding
Aan de thuistoedieningsservice via Starlet is recent - op verzoek van de afdeling oncologie - een middel toegevoegd voor patiënten met uitgezaaide borstkanker die nu thuis door Starlet-medewerkers wordt toegediend.

Thuistoediening
‘Voor onze patiënten is thuistoediening een uitkomst, een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek’, vertellen Judith Vetten en Cor Venema, apothekers bij de Noordwest-politheken.
Het injecteren, transport en de registratie wordt volgens een vaste, gevalideerde werkwijze gedaan wat de kwaliteit van zorg en de behandeling ten goede komt. Doordat er steeds meer patiënten van deze service gebruikmaken, op dit moment al meer dan 700, kunnen de bezoeken aan huis ook steeds efficiënter gepland worden.

Thuisbezorging
Naast de thuistoediening van medicatie werken de poliklinische apotheken en Starlet ook samen bij de thuisbezorging van, vaak dure, medicijnen. Deze worden tot in de koelkast bezorgd door een Starlet-medewerker. Hierdoor hoeft de patiënt niet zelf naar het ziekenhuis te komen. Bijkomend voordeel: door het logistieke netwerk van Starlet kunnen de medicijnen ook in kleinere hoeveelheden verstrekt worden, waardoor de kans op verspilling afneemt. ‘Dat we deze service ook op Texel kunnen bieden, wordt enorm gewaardeerd door de eilanders’, aldus Rens Glorie, afdelingshoofd bij Starlet.

Poliklinische apotheken Noordwest en Starlet DC