Starlet DC compleet in diagnostiek

Starlet DC is een diagnostisch centrum. Met onze apparatuur en ons uitgebreide netwerk van locaties voeren wij snel en efficiënt diagnostisch onderzoek uit. Dit doen we vooral voor (huis)artsen en verloskundigen. Daarnaast doen we diagnostisch onderzoek voor zorginstellingen en begeleidt onze trombosedienst, patiënten bij het gebruik van hun antistollingmedicatie.

Starlet DC werkt nauw samen met specialisten uit verschillende regionale ziekenhuizen. Zo houden we onze expertise op peil en breiden die ook uit.

Eén loket voor al uw diagnostiek

Naast laboratoriumonderzoek kan Starlet DC ook functieonderzoeken voor u uitvoeren. Daarnaast kunnen we kosteloos sneltesten verstrekken aan uw praktijk. Wij nemen u het diagnostisch werk uit handen dat u niet zelf kunt of wilt doen. U kunt patiënten naar ons verwijzen voor:

Meer informatie over de functieonderzoeken vindt u bij zorgverleners intern op deze website. U dient hiervoor eerst in te loggen. Heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan contact op met accountmanagement@starlet-dc.nl of bel 085 7 736 736.

 

 

 

 

Sneltesten en overige materialen bestellen

Om onze service te optimaliseren, hebben wij een webshop waar u kosteloos sneltesten, urinesets en aanvraagformulieren kunt bestellen. Hoe werkt dit?

Hoe bestelt u sneltesten en overige materialen?

 1. Log rechtsboven in. Heeft u nog geen wachtwoord of bent u uw wachtwoord vergeten? Neem dan contact op met de accountmanagers: accountmanagement@starlet-dc.nl.
 2. Bent u ingelogd, dan komt u in het besloten gedeelte van de website voor huisartsen en andere zorgverleners.
 3. Rechtsboven klikt u op 'webshop'. U krijgt de keuze uit Klinische chemie, hematologie en immunologie, Medische Microbiologie, Pathologie, Functieonderzoeken, Trombosedienst, Informatie priklocaties en HZNK Ketenzorg.
 4. Klikt u op ‘Klinische chemie, hematologie en Immunologie’? Dan kunt u in het volgende scherm aanvraagformulieren, urine containers, CRP testen en faeces potjes bestellen.
 5. Klikt u op Medische Microbiologie? Dan kunt u afnamesets, aanvraagformulieren infectieserologie, antigeentesten en SOA bestellen of een ophaalverzoek indienen.
 6. Klikt u op 'Functieonderzoeken' dan kunt u aanvraagformulieren voor holterdiagnostiek, rust ECG's en echocardiografie downloaden.
 7. Klikt u op 'Trombosedienst' dan kunt u (her)aanmeldingsformulieren en ingrepenformulieren bestellen.
 8. Klikt u op 'Informatie priklocaties' dan kunt u het meest recente overzicht van de priklocaties bestellen of downloaden.
 9. Volg de aanwijzingen op uw scherm op om uw bestelling af te ronden.

Meer informatie of een inlog aanvragen

Bent u zorgverlener en wilt u meer informatie over Starlet DC of wilt u gebruikmaken van onze diensten? Dan kunt u contact opnemen met onze accountmanager.

Zij kan u helpen aan meer informatie, een inlogcode voor de besloten website en toegang bieden tot onze webwinkel. U kunt onze accountmanagers mailen: accountmanagement@starlet-dc.nl. U kunt ook bellen naar 085 7 736 736.

Op onderstaande locaties hebben wij een inloop moment voor patienten van wie u dezelfde dag nog een uitslag wilt zien. Zij kunnen dan zonder afspraak bij ons terecht; u kunt dergelijke patienten cito insturen

Alkmaar Labotheek 12:30 - 14:00
Heiloo Strandwal 11:00 - 12:00
Heerhugowaard Stationsplein 12:30 - 14:00
Schagen Mediance 10:30 - 13:30
Den Helder De Schooten 10:00 - 12:00
Texel Den Burg 09:30 - 10:15

 

 

Is uw patiënt nog niet in staat om naar een van onze locaties te komen? Dan kunt u bij ons een huisbezoek voor hem of haar aanvragen. Dan bezoekt een van de medewerkers van Starlet DC de patiënt aan huis.

Wilt u met spoed een bloedonderzoek aanvragen? Dan kunt u telefonisch een Cito bloedonderzoek aanvragen op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur op telefoonnummer 085 7 731 455.

Point of care testing (POCT)

Point of care testing (POCT) is een methode om een laboratoriumtest uit te voeren door getrainde praktijkassistenten. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de testen ligt bij het laboratorium.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Starlet DC biedt huisartsen een POCT apparaat of een sneltest voor het bepalen van een CRP. De CRP-POCT is een eenvoudige test, waarmee op basis van een druppel bloed via een vingerprik, vastgesteld kan worden of een patiënt verhoogde ontstekingsactiviteit heeft.

POCT apparaat

Starlet DC biedt huisartsen een POCT apparaat aan voor CRP testen. Een POCT-medewerker van Starlet DC traint de praktijkassistenten en bij een storing of vragen kunt u contact met ons opnemen. De CRP testen kunt u gratis bestellen via de webshop. Starlet DC declareert de kosten voor de CRP-test bij de zorgverzekeraar.

Sneltesten

Er kan ook gebruik worden gemaakt van sneltesten. Ook hiervoor geldt dat de praktijkassistenten getraind worden door Starlet DC. De kosten van deze test worden door Starlet DC bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de CRP sneltest in uw praktijk? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze accountmanagers via telefoonnummer 085 7 736 736 of accountmanagement@starlet-dc.nl

Wij verzorgen ook rondleidingen voor zorgverleners. Bent u hierin geïnteresseerd? Meld u aan bij onze accountmanagers via accountmanagement@starlet-dc.nl of bel 085 7 736 736. Wij leiden u graag rond.

De trombosedienst van Starlet DC begeleidt patiënten in de regio Noord-Holland-Noord bij het gebruik van hun antistollingsmedicatie. Wij prikken periodiek bloed bij deze patiënten en bepalen de INR-waarde. De uitslag leidt tot een doseeradvies. Op basis hiervan krijgt de patiënt een doseerkalender waarop hij exact ziet hoeveel medicatie hij per dag moet innemen.

Patiënten aanmelden:

U kunt een patiënt aanmelden door het (her)aanmeldingsformulier in te vullen en te faxen naar 085 - 7 731 452.

Als wij uw aanmelding hebben ontvangen, belt de trombosedienst met de patiënt om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek voeren we ook de eerste controle uit.

Volgens de Landelijke Standaard Keten Antistolling 2.0 (LSKA 2.0) moet de behandelend arts de trombosedienst inlichten over de invasieve ingrepen bij patiënten van de trombosedienst. Dit is belangrijk omdat bij invasieve ingrepen met een matig tot hoog bloedingsrisico de antistollingsbehandeling tijdelijk onderbroken moet worden. Daarom is het noodzakelijk dat u deze ingrepen vooraf meldt bij de trombosedienst.

Het bloedingsrisico telt

Het bloedingsrisico bij een invasieve ingreep wordt bepaald door:

 • het type, de omvang en de duur van de ingreep
 • de voorgeschiedenis van de patiënt (bloeding bij eerdere ingrepen)
 • bijkomende ziekten die het bloedingsrisico verhogen
 • gelijktijdig gebruik van trombocytenaggregatieremmers

Bij invasieve ingrepen met een laag bloedingsrisico hoeft de antistollingsbehandeling niet te worden onderbroken als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

In alle andere gevallen is het noodzakelijk de behandeling met vitamine K-antagonisten (VKA's) te onderbreken. In de praktijk beslist degene die de invasieve ingreep uitvoert, over de gewenste hoogte van de INR. Dit gebeurt eventueel in overleg met de arts die de indicatie voor een VKA heeft gesteld. In het algemeen wordt een ingreep met een hoog of matig bloedingsrisico uitgevoerd bij een INR<=1,5.

Het bloedingsrisico bepaalt mede het moment waarop de behandeling met een van de heparines en/of met een VKA na de ingreep weer kan starten. Dit herstarten gebeurt in overleg met degene die de ingreep uitvoert.

Ingrepenformulier invullen?

Starlet Trombosedienst heeft een ingrepenformulier ontwikkeld. Download dit formulier, vul het volledig in en mail het naar de trombosedienst. U kunt het ingevulde formulier ook faxen naar de trombosedienst. Voor de regio Alkmaar is het faxnummer 085 7 731 452. Voor de regio Den Helder is het faxnummer 0223 69 69 20.

Algemeen

Afwijkende en extreem afwijkende uitslagen worden naar huisartsen en externe aanvragers gefaxt of doorgebeld indien deze uitslagen boven of onder de opgegeven doorbelgrenzen vallen in de hiernavolgende tabel.

Binnen kantoortijden faxt/belt Starlet-DC de afwijkende en de extreem afwijkende uitslagen door naar de huisartsen en externe aanvragers.

Buiten kantoortijden belt de dienstdoende analist de extreem afwijkende uitslagen door aan de huisarts (indien een 06-nummer vermeld is voor het doorbellen). Indien de huisarts niet meer bereikbaar is, wordt de uitslag doorgebeld aan de huisartsenpost en externe aanvragers.

 

Klik hier voor het overzicht

 

Bent u zorgverlener en heeft u vragen over medicatie toediening aan huis dan kunt u ons als volgt bereiken: 

06-30942381 voor Starlet thuis medicatie toediening service

085-7736736 voor Starlet frontoffice

Voor inloop zonder afspraak altijd het onderzoek CITO aanmelden.

 • Servicepunt Den Helder - Gezondheidscentrum De Schooten De Garst 1 1785 RK Den Helder Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag, van 7.30 tot 12.00 uur
 • Servicepunt Schagen - Mediance Kaagweg 25 1741 LC Schagen Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag, van 7.00 tot 13.30 uur
 • Servicepunt Heerhugowaard – Stationsplein Stationsplein 49 1703 WD Heerhugowaard Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag, van 7.00 tot 17:00 uur
 • Servicepunt Heerhugowaard - Medisch Centrumwaard van Hellemondtstraat 3 1701 ER Heerhugowaard Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag van 7.00 tot 11.00 uur
 • Servicepunt Alkmaar - Juliana van Stolberglaan (Labotheek) Juliana van Stolberglaan 13 1814 HB Alkmaar Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag, van 7.00 tot 16.00 uur
 • Servicepunt Heiloo - Gezondheidscentrum De Strandwal De Strandwal 32 1851 VM Heiloo Openingstijden Maandag t/m vrijdag, met CITO aanvraag, van 7.00 - 12.00 uur
 • Servicepunt Den Helder - Gezondheidscentrum De Schooten, wanneer het geen CITO betreft kan uw patiënt hier ook tussen 10.00 - 12.00 hier zonder afspraak terecht.

Ziekenhuislocaties Alkmaar en Den Helder. Het is mogelijk om zonder afspraak bloed af te laten nemen in de ziekenhuislocaties van het Noordwest Ziekenhuisgroep.

 • Het afnamelaboratorium in Alkmaar is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 - 17:00 uur.
 • Het afnamelaboratorium in Den Helder is geopend van maandag t/m vrijdag van 7:00 - 17:00 uur.

Wanneer de patiënt niet in het ziekenhuis hoeft te zijn willen wij u vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van een van de bloedafnamelocaties in de regio. Zo voorkomen wij dat er te veel patiënten in het ziekenhuis zijn en de wachttijd niet te lang oploopt.

Laatste berichten

Hieronder vindt u de meest recente berichten, voor het terug zoeken van de nieuwsbrieven dient u ingelogd te zijn

De nieuwe tarieven voor 2021 zijn gepubliceerd. zie Tarieven (LINK)

Link naar PDF, Brief klinisch chemicus (media 1 geachte collega)

Hiervoor via onze webshop de "Afnameset SARS-CoV-2" bestellen. Gezien de geringe voorraad zullen er per bestelling 5 afnamesets per keer worden verstuurd. 

Zie onderstaande informatie ter aanvulling:

Bron: berichtgeving GGD NHN 17-03-2020

Hier is een aanvullende update voor huisarten over COVID-19 van de GGD NHN. Huisartsen in de regio die zaken doen met het NWZ kunnen ook als huisarts testen inzetten. De handleiding hiervoor is bijgevoegd. De huisarts stelt de indicatie voor testen op basis van de casusdefinitie en het klinisch beeld.

Instructie afname nasofarynx en orofarynx (keel-)uitstrijk. SARS-CoV-2 diagnostiek

Casusdefinitie (extramuraal)

Volgens de huidige casusdefinitie is er sprake van een verdacht geval bij een persoon met koorts (ten minste 38° of koortsig gevoel bij ouderen of immuungecompromitteerden) én ten minste één van de volgende respiratoire verschijnselen: hoesten, kortademigheid.